AHOMEAWAYFROMHOME.NL

A HOME AWAY FROM HOME is een initiatief van het COA in samenwerking met de Rijksbouwmeester.

SolarCabin - Een dak onder de zon

SolarCabin - Een dak onder de zon07 Oct

De eerste contouren

De contouren van de eerste SolarCabin worden langzaam zichtbaar in de fabriek in Zwijndrecht. Alle onderdelen worden op maat gemaakt en geassembleerd in een testopstelling in de fabriek.
SolarCabin - Een dak onder de zon08 Nov

SolarCabin in kunstuur - 13 november 17.40 uur

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven werden we benaderd door het programma Kunstuur met de vraag of ze de SolarCabin konden filmen. Ook tijdens de opbouw aan Voorburglaan in Wageningen in de duurzame nieuwbouwwijk Nieuw Kortenoord is er gefilmd.

lees verder
SolarCabin - Een dak onder de zon08 Nov

SolarCabin nu in Wageningen

De eerste SolarCabin, prototype zoals te zien tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven, is opnieuw opgebouwd in Wageningen aan de Voorburglaan in de Nieuwbouwwijk Nieuw Kortenoord.

lees verder
SolarCabin - Een dak onder de zon31 Oct

SolarCabin @ DDW: Aftermovie

Het team van SolarCabin heeft een leuke aftermovie gemaakt over het prototype op de DDW. Bekijk het hier.
lees verder
SolarCabin - Een dak onder de zon21 Oct

De SolarCabin staat in Eindhoven

De afgelopen dagen is hard gewerkt om de SolarCabin te realiseren. Eerst in de werkplaats in Zwijndrecht, vervolgens in delen op transport naar Eindhoven. Het opbouwen verliep heel soepel. De SolarCabin staat nu dan echt op het Stadhuisplein. Morgen start de Dutch Design Week: wij zijn er klaar voor. Je bent van harte welkom om de SolarCabin te komen bekijken.

lees verder
SolarCabin - Een dak onder de zon12 Oct

Het ontwerp komt tot leven

Je eigen ontwerp op ware grootte gebouwd zien worden is altijd een mooi en spannend moment. Onze SolarCabin krijgt nu echt vorm als woning. Nog ruimer dan in mijn hoofd, dat is wat ik als eerste denk kijkend naar de ‘making of’ SolarCabin.

lees verder
SolarCabin - Een dak onder de zon04 Oct

De eerste houtskeletbouw panelen

De realisatiefase is begonnen. De geur van hout en lijm komt je in de werkplaats tegemoet, er wordt in Zwijndrecht hard gewerkt aan kozijnen en houtskeletbouw panelen. Met grote stappen komen we nu dichterbij de realisatie van de eerste SolarCabin. Woensdag begint de montage. Oplevering verwachten we volgende week.. We houden je op de hoogte!
lees verder
SolarCabin - Een dak onder de zon07 Sep

De zomer van SolarCabin

29 juni - 22 oktober: de SolarCabin gaat in de snelkookpan. We zijn hard op weg om in 4 maanden tijd van concept naar bruikbare 1:1 woning te transformeren. Dat bij zoiets veel overleg en tekenwerk komt kijken is niet verwonderlijk. Daar is een behoorlijk deel van de zomer in geïnvesteerd. Nu is het bijna zover. Volgende week gaan de eerste onderdelen in productie!

lees verder
SolarCabin - Een dak onder de zon06 Sep

Solar Cabin: modular refugee housing with an energy-generating solar field

As scores of refugees seek safety in the Netherlands, the government is scrambling to provide affordable and humane temporary housing. To that end, the central agency responsible for receiving asylum seekers and the State Architect launched Home Away From Home, an open design competition that invited innovative proposals. One of six winners designed by Bureau Zondag and dNArchitectuur, Solar Cabin
lees verder